wysmakowane menu
Oferujemy dania regionalne jak i bardzo wykwintne, przygotowane
na bazie dziczyzny, ryb czy owoców morza.
restauracja
wysmakowane
menu

Bogata oferta gastronomiczna spełni wymagania nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Oferujemy dania regionalne jak i bardzo wykwintne, przygotowane na bazie dziczyzny, ryb czy owoców morza.

Godziny pracy restauracji

poniedziałek - niedziela

13:00 - 24:00

Za podanie posiłków i napoi do pokoi hotelowych dolicza się do kwoty rachunku 15% wartości zamówienia.
rezerwacja
stolika

Czekamy na Państwa rezerwację stolika pod numerem tel.: +48/698 892 193

Jeżleli mają Państwo dodatkowe życzenia dotyczące rezerwacji - chętnie doradzimy.

menu
zakąski zimne
  • Plastry wędzonej kaczki
    podane na chrupiącej sałacie oprószone płatkami parmezanu podane z chatneyem mango-wiśniowym.
  • Tatar z wędzonego łososia
    podany na carpaccio ze śledzia z sosem musztardowo-miodowym i kwaśną śmietaną.
  • Tradycyjny befsztyk tatarski
    podawany z tostem czosnkowym.
  • Carpaccio z polędwicy wołowej marynowanej
    w kolorowym pieprzu lub świeżego łosososia z rukolą, świeżo startym parmezanem w aromacie oceto -balsamicznym.
  • Śledź w śmietanie lub oleju
    z tartym jabłkiem i siekaną cebulą podawany z pieczywem.
  • Deska serów wykwintnych.
zakąski ciepłe
  • Krewetki tygrysie
    smażone z imbirem skropione sosem z marakui.
  • Chrupiące placuszki ziemniaczane
    z wędzonym łososiem i kaparami podane z musem ze śmietany i koperku.
  • Ślimaki winniczki w muszlach
    zapiekane w maśle czosnkowym,podane z chrupiącym tostem.
  • Boeuf Strogonow z pieczarką i cebulą
    w aromacie czerwonego wina.
  • Panierowane krążki kalmara z dipem koktajlowym.
zupy
  • Francuska zupa cebulowa
    na białym winie podana z grzanką serową.
  • Tradycyjne polski rosół
    podawany z makaronem kołdunami litewskimi lub kluseczkami.
  • Barszcz czerwony
    podawany z uszkami, krokietami lub kołdunami.
  • Zupa borowikowo-łososiowa.
  • Diabelska zupa gulaszowa na macerowanej wołowinie.
  • Barszcz czerwony gotowany na wołowinie i ogrodowych burakach
    podawany z uszkami,krokietami,kołdunami.
  • Żurek śląski
    na zakwasie domowym podawany z jajkiem i kiełbasą.
danie główne
  • Polędwica wołowa nadziewana serkiem w sosie borowikowym
    podana w asyście kluseczek śląskich i buraczków zasmażanych po Staropolsku.
  • Stek z polędwicy wołowej pieczonej na grillu
    podany na grzance w sosie z zielonego pieprzu.
  • Tradycyjna śląska rolada wołowa
    w ciemnym sosie pieczeniowym podawana z kluskami i modrą kapustą na ciepło.
  • Smażone polędwiczki wieprzowe w boczku
    podawane na sosie z runa leśnego z kluskami śląskimi i warzywami Bonduelle.
  • Polędwiczki wieprzowe w skorupce orzechowej
    podane z ziemniakami zapiekanymi z kminkiem i serem kozim z dodatkiem kapusty włoskiej.
  • Polędwiczka wieprzowa nadziewana szpinakiem i serem feta
    w kremowym sosie, podawana z frytkami w koszulce bekonowej oraz pomidorami cherry.
  • Marynowana w ziołach, grillowana karkówka z masłem czosnkowym
    podawana w towarzystwie frytek stekowych i kapusty białej zasmażanej.
  • Sakwa ze schabu nadziewana trzema rodzajami serów
    w delikatnym sosie podana z puree ze świeżą pietruszką i surówką z kapusty pekińskiej.
  • Schab w skorupce pomidorowo-serowej
    w sąsiedztwie pieczonych ziemniaków i surówki mieszanej skropionej sosem Vinaigrette.
  • Grillowana pierś z kurczaka
    podawana na bukiecie warzyw Bonduelle z masłełem migdałowym.
  • Gnocchi z kurczakiem
    w sosie pesto z dodatkiem suszonych pomidorów.
  • Filet z drobiu zapieczony z brokułem w pierzynce serowej
    podany z truflami ziemniaczanymi i surówką z kapusty pekińskiej ze słodko-pikantnym akcentem.
  • Comber jagnięcy grillowany
    podany na placuszkach bazyliowych w towarzystwie warzyw Bonduelle i sosu balsamiko.
  • Kotlet z dzika w leśnym sosie żurawinowym
    podany z ziemniakami pieczonymi i surówką z czerwonej kapusty i moreli.
  • Delikatny sznycel po wiedeńsku na pół talerza z jajkiem sadzonym
    podawany ze złocistymi frytkami i kompozycji świeżych warzyw.
  • Paluszki cielęce w sosie pieczarkowym
    w asyście gnocchi i surówki z białej kapusty z melonem.
ryby
  • Grillowany łosoś
    ułożony na sałatce śródziemnomorskiej.
  • Dorsz w sosie cytrynowo-maślanym
    podany z ziemniakami gotowanymi i mieszanką sałat w sosie Vinaigrette.
  • Halibut
    podany na sałatce francuskiej skropionej delikatnym sosem Vinaigrette.
  • Filet z sandacza
    smażony w boczku podany z talarkamiziemniaczanymi i bukietem sałat z prażonym ziarnem słonecznika.
makarony
  • Makaron Tagiatelle
    w sosie śmietanowo-szpinakowym z kawałkami kurczaka.
  • Makaron Papardelle
    z łososiem w sosie śmietanowo-pieczarkowym.
  • Staropolskie pierogi z mięsem
    okraszone boczkiem i cebulką.
  • Naleśnik nadziewany szpinakiem
    w sosie brokułowo-serowym.
  • Zapiekana papryka po grecku
    z serem feta i oliwkami.
desery
  • Czekoladowe fondue z sezonowymi owocami
    dla 2 osób.
  • Puchar lodów waniliowych z gorącymi malinami.
  • Mus truskawkowy z kremem waniliowym
    udekorowany świeżą miętą.
  • Sernik wiedeński
    podawany na sosie czekoladowym z winnymi wiśniami.
  • Szarlotka na ciepło
    podana z gałką lodów waniliowych.
  • Jabłka w cieście
    podane z owocową konfiturą.
sałatki
  • Sałatka Cezara z grillowanym filetem z kurczaka
    podanym na chrupiącej sałacie w towarzystwie jajka i złocistych grzanek, muśnięta puszystym sosem z anchois i czosnku.
  • Sałatka Grecka z serem feta i oliwkami
    skropiona aromatycznym sosem Vinaigrette podana z tostem.
  • Sałatka Nicejska z kawałkami tuńczyka, jajkiem
    i wiązką fasoli szparagowej ułożonej na chrupiącej sałacie.
  • Sałatka z rukoli z melonem i płatkami parmezanu
    w towarzystwie chrupiących ziołowych grzanek.
  • Toskańska sałatka z grillowaną wołowiną
    w asyście świeżej rukoli, pomidorów sherry i sera mozarella podana z chrupiącą ziołową bagietką.
piwa
  • Majer niepasteryzowane piwo z Gliwickiego Minibrowaru.
  • Tyskie ciemne lane.
  • Książęcę butelkowe
    piwo pszeniczne.
  • Karmi, Heineken, Guiness, Bitburger.
napoje
  • Kawa:
    Espresso, Latte, Latte Macchiato z syropem, Cappucino, Amaretto.
  • Herbaty
    czarna, czarna z sokiem malinowym, smakowa.
  • Coca- cola, Sprite,Fanta, Toni Kinley, Nestea.
  • Kropla Beskidu.
  • Burn, Red Bull.
  • Soki owocowe
    Pomarańczowy, Grejpfrutowy, Czarna porzeczka, Pomidorowy, Jabłkowy, Bananowy
kontakt